Werk van Ena Marie van Bockel Rivera

Ena Marie van Bockel Rivera

Stijl: Abstract, Figuratief

De van oorsprong uit Puerto Rico afkomstige Ena Marie van Bockel Rivera heeft aan de Universiteit van Puerto Rico, Rio Piedras, gestudeerd. In 1991 ontving zij haar Bachelor in Arts.

Schilderijen van zijde

Eenmaal in Nederland verruilde zij het gebruikelijke canvas voor een canvas van zijde. Deze dag bestaat het overgrote gedeelte van haar werken uit schilderijen van zijde. De stijl van Ena is soms spontaan en intuïtief. In haar abstracte schilderijen staan bekende objecten los van hun inheemse functie. Ena integreert het symbolisme in haar figuratieve werken.

Puerto Rico

Ena: ‘De thema’s van mijn werk zijn van traditionele en folkloristische aard en hebben een religieuze tint die uit mijn Puertoricaanse cultuur afkomstig zijn. De tradities in de “artesania” (volkskunst) uit Puerto Rico zijn de bron van mijn werk: een droomwereld van herinneringen, gedachten, geloven, spel, de ziel, de mens en de cultuur.’

Ena gebruikt olieverf, aquarel en inkt, gecombineerde technieken papier en textiele materialen in haar werk. De mens – in algemene zin – spiritualiteit en menselijke emoties en relaties staan in haar werk centraal.

Meer werk van Ena vindt u op www.enavanbockel.exto.nl.