Waiting for you van Justyna Pennards-Sycz

Justyna Pennards-Sycz

Stijl: Abstract, Stadsgezichten, Figuratief

Justyna Pennards-Sycz is in Polen geboren, in Duitsland opgegroeid, in Frankrijk gestudeerd en is voor de liefde naar Nederland verhuisd. In 2010 aan de Hogeschool voor de Kunsten afgestudeerd, specialisatie autonome kunst – schilderen. Haar schilderijen overtuigen door krachtige penseelstreken, engergiek kleurgebruik en verrassende onderwerpen.

Vervreemdende werelden

Justyna: ‘Ik werk vanuit foto’s van werelden die van zichzelf al iets afwijkends en vervreemdends hebben. Zoals beelden van Japan na de vloedgolf, of bossen die door het tegenlicht van de zon door de bomen een magische uitstraling krijgen. Lange tijd waren onderwaterlandschappen een grote inspiratiebron voor mij. Die brongegevens werken door als abstracte elementen, als ondergrond of als motief in het werk en zijn soms nog herkenbaar, maar hebben een ondergeschikte rol in het uiteindelijke kunstwerk. Ik schep een eigen, abstracte wereld, omdat ik de realiteit vaak als absurd en verontrustend ervaar.’

De werken van Justyna zijn zowel in Nederland als ook in galeries in Frankrijk, Polen en de VS te zien.

Meer over haar werk en waar het te zien is vindt u op haar website www.justynasycz.com en op haar Facebook-pagina www.facebook.com/JustynaPennards.